Luni, 03 Decembrie 2018 13:03

Un nou anunț al Spitalului "Grigore Alexandrescu", despre bebelușii născuți la Giulești și infectați cu stafilococ auriu

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

15 bebeluşi care au fost născuţi la Maternitatea "Panait Sârbu" se află internaţi la Spitalul "Grigore Alexandrescu", dintre aceştia 11 având stafilococ auriu meticilino rezistent, iar pentru alţi patru probele sunt în lucru, au anunțat, luni, reprezentanții unității medicale. Potrivit unei informări citate de Agerpres, pentru 20 de bebeluşi care s-au născut la Giulești s-a confirmat diagnosticul, până în prezent.

"Ieri (duminică - n.r.) s-au mai prezentat două cazuri - o piodermită, internată în Secţia de pediatrie, şi un caz de celulită, internat în Secţia de chirurgie. Total internaţi - 15, din care 11 confirmaţi şi patru culturi în lucru. Total cazuri confirmate până acum - 20", precizează informarea Spitalului "Grigore Alexandrescu".

La finalul săptămânii trecute, reprezentanții Maternității Giulești recunoșteau că nouă asistente și doi medici de la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sîrbu" au fost depistaţi cu stafilococ auriu, după data de 6 noiembrie, dar aceştia sunt purtători sănătoşi.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sîrbu" să sisteze internările începând de vineri, având în vedere cazurile de infecţii nosocomiale cu stafilococ auriu constatate în unitatea sanitară, a informat Ministerul Sănătăţii.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.