Miercuri, 05 Decembrie 2018 15:32

GALERIE FOTO | Proiect european pentru extinderea Maternităţii Ploieşti. Vezi cum ar trebui să arate!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Judeţean Prahova a depus în această toamnă un proiect pentru extinderea şi modernizarea Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti. Valoarea estimată a lucrărilor de la Maternitate se ridică la aproape 6,7 milioane de lei, cu tot cu TVA, iar autorităţile speră să obţină o consistentă finanţare de la Uniunea Europeană. Separat, instituţia a depus un proiect similar şi pentru extinderea, reabilitarea şi dotarea ambulatoriului de la Spitalul Judeţean, cu o valoare totală care ajunge până aproape de 11,1 milioane.

Proiectul cu titlul „Extinderea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti” are o valoare estimată la 6.682.784 lei cu tot cu TVA, din care pentru construcţii revine o cheltuială de circa 4,24 milioane de lei. Restul sumei va merge pentru asigurarea unor dotări noi, plus cheltuielile cu serviciile precum proiectarea şi consultanţa.

"Obiectivul general al proiectului propus îl constituie creșterea accesibilității serviciilor de sănătate și îmbunătățirea stării de sănătate a populației din județul Prahova prin asigurarea de servicii medicale complexe în regim ambulatoriu care intră în categoria serviciilor esențiale pentru populație. Consiliul Județean Prahova și-a manifestat interesul față de infrastructura de sănătate a județului și a recurs la demararea acţiunilor de extindere, reabilitare, modernizare și dotare a Ambulatoriului integrat al Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti, date fiind condițiile în care se desfășoară în momentul de față activitatea medicală: spațiile funcționează în parametrii subdimensionali, circuitele funcționale nu corespund normativelor în vigoare, parțial dotările sunt vechi. Ridicarea nivelului calitativ al actului medical prin extinderea, reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti. Existența unui spațiu adecvat pentru a satisface volumul pacienților prezentați este imperios necesară pentru funcționarea adecvată a ambulatoriului. Lucrările propuse proiect vor asigura condiţiile optime de desfăşurare a activităţii medicale din cadrul Ambulatorului Integrat, crearea unui flux medical bine conceput care să fluidizeze activitatea medicală specifică ambulatorului şi a serviciilor specifice investigaţiilor paraclinice, reducerea timpilor de aşteptare precum şi reducerea numărului de redirecţionări ale pacienţilor", a anunţat Consiliul Judeţean Prahova în momentul depunerii proiectului european.

Instituţia a publicat şi mai multe simulări grafice, din care reiese cum ar trebui să arate Maternitatea Ploieşti la finalul lucrărilor.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.