Miercuri, 19 Decembrie 2018 11:29

Amenzi și de cinci ori mai mari pentru personalul medical, după cazul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu, de la Maternitatea Giulești

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că amenzile pentru personalul medical ar putea să crească în 2019, decizia fiind luată după ce mai multe cadre medicale de la Maternitatea Giulești au fost sancționate. “Acest lucru  ne-a făcut să regândim ordinul de amenzi, prin urmare vom modifica Ordinul 37 din 2011 prin care se stabileşte cuantumul amenzilor. Am luat decizia să propunem majorarea acestor amenzi. Asistenta şefă de la Neonatologie, de exemplu, a primit o amendă de 1.000 de lei pentru nerespectarea standardelor specifice de lucru, cuantumul acestei amenzi va fi la 5.000 de lei. Măsurile vor fi drastice. Amenzile sunt din 2011 este cazul să le actualizăm”, a anunțat, marţi, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în cadrul unei conferinţe de bilanţ.

Zeci de bebeluși născuți în acest spital au fost infectați cu stafilococ auriu și s-a dovedit că mai mulți angajați erau purtători ai acestuia.

Până acum, la Giulești s-au făcut doar renovări, nu și internări. Primii pacienți, de la închiderea temporară a maternității, ar putea fi primiți vineri.

La Giulești s-au aplicat amenzi în valoare totală de 10.000 de lei. “S-a luat decizia amendării medicului şef de la neonatologie cu 2.000 de lei, amendarea directorului medical cu 2.000 de lei, amendarea asistentei şefe de la secţia neonatologie cu 1.000 de lei, amendarea asistentei şefe de la sala de naşteri cu 1.000 de lei, asistentei şefe de la Obstretică-Ginecologie, amendarea medicului epidemiolog al spitalului, amendarea medicului şef de laborator, amendarea coordonatorului activităţii în relaţia cu mediu şi amendarea şefului de Spălătorie”, a mai spus Sorina Pintea.

Noile amenzi ar putea fi aplicate din prima parte a lui 2019.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.