Miercuri, 19 Decembrie 2018 11:41

Peste 50 de TONE de produse biocide scoase din consum, de la începutul anului, doarece constituiau risc pentru sănătate populației

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cifre alarmante prezentate de Ministerul Sănătății, cu prilejul bilanțului realizat deministrul Sorin Pintea. În informarea transmisă de MS se arată că, de la începutul anului, în urma controalelor efectuate de inspectorii de sănătate publică, s-a dispus "scoaterea din consum a 26.295,62 kg şi a 28.450,69 litri produse alimentare, precum şi 49.458,84 kg şi 4.865,13 litri produse biocide, deoarece nu au corespuns normelor în vigoare, constituind risc pentru sănătatea populaţiei".

Ministrul Sănătății a prezentat, marți, un bilanț incluzând și situația controalelor efectuate în acest an de Corpul de Control al ministrului împreună cu CNAS, dar și de inspectorii sanitari.

Astel, Corpul de Control al Ministerului Sanatatii împreuna cu CNAS  au derulat 18 acțiuni de control în spitale importante din București și din țară.

Inspecţia sanitară de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii a aplicat 5.976 de amenzi contravenţionale, însumând 6.153.000 de lei. S-au suspendat 137 de autorizaţii sanitare, s-au retras 50 de autorizaţii sanitare de funcţionare şi s-au luat 15 decizii de închidere a unităţii.

Citiți și: Amenzi și de cinci ori mai mari pentru personalul medical, după cazul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu, de la Maternitatea Giulești

Inspectorii sanitari din cadrul direcțiilor de sănătate publică judetene au desfășurat mai multe acțiuni de control care au vizat activitatea în obiectivele cu impact asupra sănătății publice: unități sanitare, unități de învățământ,  unități de turism, dar și producători de tutun sau biocide.  De asemenea, a fost verificat modul  de gestionare a deşeurilor, în special a celor potenţial periculoase.

Foto cu caracter ilustrativ

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.