Luni, 24 Decembrie 2018 06:56

Asistente medicale şi infirmiere de la Maternitatea Ploieşti sunt purtătoare de stafilococ auriu

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După scandalul izbucnit la Maternitatea Giulești, și Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploiești a intrat în atenția autorităților din cauza unor angajați care au fost confirmați ca fiind purtători ai stafilococului auriu.

Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, instituția care are în administrare unitatea sanitară, a declarat, pentru mediafax, că, în urma unui control venit prin ordin de ministru, s-au recoltat probe din cadrul unităţii sanitare şi de la personal, iar în urma analizelor, şapte asistente medicale şi infirmiere au fost descoperite cu stafilococ auriu. “Aceste şapte asistente şi infirmiere descoperite cu stafilococul auriu vor sta acasă. Toată lumea îl are în corp, la unii este activ, la alţii nu. În spital nu au fost găsite probleme. A fost tot spitalul verificat, s-au luat probe de la pat, noptiere, dotări medicale, pereţi. Nu a fost descoperit nimic”, a declarat Toader, potrivit sursei citate.

Toader a mai precizat că Direcţia de Sănătate Publică Prahova dispune măsurile care trebuie luate în acest caz.

Descoperirea vine la câteva săptămâni după ce zeci de bebeluși născuți la Maternitatea Giulești au fost infectați cu stafilococ auriu, ulterior demonstrându-se că 11 angajați ai unității sanitare erau purtători. Una dintre măsuri a fost oprirea internărilor, până la renovarea și igienizarea incintelor.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.