Miercuri, 09 Ianuarie 2019 05:27

Patru decese cauzate de gripă, de la începutul sezonului

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat, marţi, că în actualul sezon au fost confirmate, deja, patru decese cauzate de gripă. Pintea a spus că deocamdată nu se poate vorbi despre epidemie, dar că, în următoarea perioadă, se aşteaptă o circulaţie mai intensă a acestui virus.

"Din păcate, în acest moment avem patru decese cauzate de virusul gripal: două în Galaţi, unul în Arad şi unul în Târgu Mureş. Nu putem vorbi despre o epidemie la gripă în acest moment. Numărul cazurilor de gripă este sub numărul cazurilor din perioada precedentă, din perioada similară a anului trecut. Dar pot să spun că anul acesta vaccinarea antigripală pe grupe de risc a început la 15 septembrie. Am promis că livrăm atunci primele vaccinuri şi am făcut-o. Am suplimentat numărul de doze la 1.300.000 de doze de la 1.000.000 şi acum mai avem în stoc 170.000 de doze. Aş vrea să le mulţumesc public medicilor de familie pentru că s-au implicat în această campanie. Dacă avem 1.100.000 de doze deja făcute, asta înseamnă că s-a muncit", a declarat Sorina Pintea, la Antena 3.

Ministrul a reamintit că, în 2018, perioada de vârf a îmbolnăvirilor a fost februarie, și a recomandat persoanelor din grupele de risc să se vaccineze, mai ales că, pentru acestea, vaccinul este asigurat gratuit de Ministerul Sănătății.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.