Joi, 10 Ianuarie 2019 06:14

Agenția Națională a Medicamentului avertizează cu privire la compoziția unei creme "naturale" disponibile pe piață: "Conține substanțe active medicamentoase"

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a emis un avertisment cu privire la o cremă comercializată și pe piața din România, prezentată ca având ingrediente naturale.

"Crema a fost notificata ca şi produs cosmetic, cu declararea unor ingrediente naturale, conţinând în realitate substanţe active medicamentoase cu efectul terapeutic specific, identificate de autoritatea austriacă de profil, care a emis o alertă în acest sens. Produsul nefiind înregistrat ca şi medicament, ANMDM a întreprins toate demersurile care se impuneau în acest caz, în limita de competentă a instituţiei", au anunțat reprezentanții autorității.

"Având în vedere posibilul impact negativ asupra sănătăţii persoanelor cărora li se administrează acest produs, ANMDM atenţionează pacienţii, publicul larg să nu achiziţioneze AUR DERM CREMA CU MIMOZĂ, SMIRNA ŞI PROPOLIS, aflat încă pe piaţă, până la finalizarea procedurii de retragere de la comercializare, urmată de distrugerea produsului".

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.