Miercuri, 23 Ianuarie 2019 14:43

Modificări importante privind valabilitatea trimiterilor eliberate de medicul de familie

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

CNAS intenționează ca, de anul acesta, să modifice contractul cadru valabil în sănătate, propunerile referindu-se inclusiv la aspecte importante legate de biletele de trimitere, eliberate de medicii de familie și în baza cărora asigurații pot beneficia, gratuit, de investigații medicale sau consult de specialitate.

Reprezentanții Casei propun, de exemplu, majorarea de la 60 la 90 de zile a termenului de valabilitate a biletelor de trimitere pentru specialitățile clinice, în cazul persoanelor asigurate cu boli cronice.

O altă noutate discutată în această perioadă este renunțarea la obligativitatea reconfirmării biletului de trimitere pentru investigații de înaltă performanță în ambulatoriu, în cazul în care în perioada de valabilitate a acestui bilet a survenit internarea în spital a persoanei asigurate respective. Astfel se va evita efectuarea unei noi deplasări la medicul prescriptor al investigației, iar verificarea neefectuării respectivei investigații în timpul internării se va face direct la furnizorul de servicii paraclinice din ambulatoriu, pe baza biletului de externare sau a scrisorii medicale emise de spital.

Tot ca un element de noutate, CNAS propune majorarea numărului de puncte corespunzătoare serviciilor conexe actului medical ce pot fi prescrise de psihiatrii pediatrici pentru copiii cu tulburări din spectrul autist.

Citiți și:  CNAS propune introducerea unei adeverințe de graviditate, în baza căreia femeile însărcinate să poată beneficia de anumite servicii

Până acum au avut loc consultări pe această temă cu reprezentanți ai organizațiilor din segmentele: asistență medicală primară, asistență medicală ambulatorie de specialitate pentru specialitățile clinice, asistență medicală ambulatorie de specialitate pentru specialitatea reabilitare medicală, asistență medicală dentară, asistență medicală spitalicească, asistență medicală de recuperare și reabilitare în unitățile sanitare cu paturi, asistență de îngrijiri medicale și paliative la domiciliu și asistență medicală ambulatorie paraclinică.

Seria de consultări și negocieri cu organizațiile prevăzute de Legea 95/2006, cu modificările și completările ulterioare, va continua până la sfârșitul.

Noile prevederi ar putea intra în vigoare de la 31 martie.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.