Vineri, 25 Ianuarie 2019 21:05

Aproape 100 de cazuri de gripă înregistrate în ultimele zile în Prahova

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcţia de Sănătate Publică Prahova a transmis vineri cea mai recentă raportare privind cazurile de gripă, pneumonii şi infecţii ale căilor respiratorii, care vorbeşte despre aproape 100 de cazuri de gripă înregistrate într-o săptămână în judeţ. În total, de la începerea sezonului rece, în Prahova au fost înregistrate 122 de îmbolnăviri de gripă, dintre care 26 confirmate de analizele de laborator, iar cinci persoane şi-au pierdut viaţa.

Cifrele comunicate astăzi de Direcţia de Sănătate Publică vizează perioada 14-20 ianuarie 2019. Potrivit acestei raportări, în intervalul menţionat au existat peste 6.400 de cazuri de infecţii ale căilor respiratorii, 1.133 de pneumonii şi 95 de cazuri de gripă clinică.

Pentru acest sezon au fost recepţionate 57.950 de doze de vaccin antigripal pentru persoanele încadrate în grupele de risc, din care până în data de 18 ianuarie au fost consumate 56.459 de doze, mai arată raportarea DSP Prahova.

"În legătură cu suspendarea cursurilor, această decizie se ia punctual, în situaţia în care există probleme", a mai transmis conducerea DSP în comunicatul de presă.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | Gripă în unităţile de învăţământ din Ploieşti. Vezi mesajul Primăriei!

Două decese de gripă confirmate într-o zi, în Prahova. Totalul în acest sezon a ajuns la cinci

Autoritățile se pregătesc să declare EPIDEMIA! Prahova, în topul județelor afectate de gripă

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.