Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019 06:37

95 de cazuri de gripă clinică raportate în Prahova, într-o săptămână. În județ au mai rămas mai puțin de 1.500 de doze gratuite de vaccin

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcția de Sănătate Publică Prahova a publicat, vineri, o situație a îmbolnăvirilor de gripă și a pacienților cu alte afecțiuni respiratorii. Raportarea se referă la perioada 14 - 20 ianuarie 2019 și anunță, la nivelul județului, nu mai puțin de 95 de cazuri de gripă clinică!

Potrivit aceleiași surse, de la începutul sezonului se supraveghere, adică săptămâna 40 a anului trecut, în Prahova au fost înresgistrate 122 de cazuri de gripă clinică, din care 26 confirmate cu laboratorul, până la 20 ianuarie. De asemenea, până la aceeași dată au fost înregistrate, în județ, și cinci decese cauzate de gripă.

Citiți și:  Autoritățile se pregătesc să declare EPIDEMIA! Prahova, în topul județelor afectate de gripă

În aceeași raportare se mai regăsesc 6.405 cazuri de pacienți cu infecții ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și alte 1.133 de pneumonie, toate apărute în intervalul 14-20 ianuarie.

Potrivit DSP Prahova, în județ au ajuns până acum, în acest sezon, 57.950 de doze gratuite de vaccin antigripal, pentru grupele la risc, până la 18 ianuarie fiind consumate 56.459 de doze.

Referitor la posibilitatea suspendării cursurilor, din cauza numărului mare de îmbolnăviri, conducerea DSP Prahova a transmis că această decizie va fi luată punctual și va viza strict unitățile de învățământ în care apar probleme.

Citiți și:  Școlile și grădinițele ar putea fi închise și săptămâna viitoare

Citiți și: VIDEO | Gripă în unităţile de învăţământ din Ploieşti. Vezi mesajul Primăriei!

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.