Luni, 28 Ianuarie 2019 09:17

Când se poate decide suspendarea cursurilor, din cauza gripei. Ministrul Sănătății anunță criteriul oficial

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şcolile și grădinițele s-au redeschis, luni dimineață, după cele patru zile libere acordate inclusiv pentru a reduce riscul răspândirii virusului gripal în colectivități. Ministrul Educației a precizat, ieri, că ultima săptămână a semestrului nu poate fi compromisă, pentru că acum se încheie situația școlară a copiilor, dar a anunțat că, zilnic, se va face un triaj epidemiologic sever. De asemenea, Ecaterina Andronescu le-a cerut părinților să nu-și trimită copiii bolnavi la școală sau la grădiniță.

Citiți și: Ministrul Educației a anunțat că luni se redeschid toate școlile și grădinițele

Și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a venit cu precizări, în ultimele ore. Profesorilor le va reveni sarcina să verifice starea de sănătate a elevilor şi să-i trimită acasă pe cei care sunt răciţi, în special în unitățile de învățământ în care nu există medic sau asistent medical.

De astăzi, s-ar putea lua decizia suspendării cursurilor în unele unități de învățământ, la apariția unui număr mare de îmbolnăviri.

Ministrul sănătății, Sorina Pintea, a declarat la Digi24 că acolo unde absenteismul e peste 20% într-o clasă sau într-o școală, din cauza gripei, inspectoratele școlare pot lua decizia suspendării cursurilor pe o perioadă limitată.

„Nu e cazul să creăm o isterie din această chestiune, pentru că gripă a fost întotdeauna în această perioadă a anului”, a subliniat ministrul sănătății. „E adevărat că ar fi trebuit cu toții să luăm măsuri din timp. Puteam, de exemplu, să ne vaccinăm încă din luna noiembrie”, a adăugat Sorina Pintea, pentru sursa citată.

Citiți și: Un nou deces cauzat de gripă, raportat în Prahova. Este al șaselea caz, în mai puțin de două săptămâni

 

 

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.