Marți, 29 Ianuarie 2019 14:34

Fetița din Sinaia care a eliminat o bucată de pansament prin uretră a fost operată la Brașov

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fetița de 11 ani, din Sinaia, care zilele trecute a eliminat o bucată de tifon, prin uretră, a fost operată la Spitalul Județean din Brașov. Copila se află la Terapie intensivă, se simte bine şi va fi externată în următoarele zile, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Marcel Albean, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că a fost găsită "o compresă, o bucată de tifon, care, probabil, în timpul intervenţiei a rămas acolo" şi a explicat că părţi din aceasta au ajuns în vezică şi apoi în uretră. "Deci, se poate, pentru că încă nu traversase toată, a fost găsită parte din ea în abdomen şi era în peretele vezicii. Deci, se pliază pe vezică, vezica se pare că e un organ destul de activ şi a încercat să găsească o soluţie, o cale de a o elimina cumva", a arătat dr. Albean.

Fetița a fost operată de apendicită, acum un an, la Spitalul Sinaia.

Citiți și:  Clipe de coșmar pentru o fetiță de 11 ani, din Sinaia: a eliminat prin uretră un tifon!

El a confirmat că acel pansament a făcut o gaură în vezica fetiţei.

"Da, până la urmă aşa se face...Se face o gaură, s-a făcut o breşă şi, prin aceea, bucăţi din ele, deci din tifon, fire de aţă, au ieşit prin vezică, prin uretră (...). Probabil, cu timpul, încerca să o scoată pe toată, ceea ce era aproape imposibil", a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Copii din Braşov, pentru Agerpres.

Dr. Albean a arătat că recuperarea fetiţei va fi rapidă şi, cel mai probabil în două săptămâni, va putea merge la şcoală, însă că nu va putea face sport timp de o lună.

În legătură cu temerile că, la maturitate, pacienta nu va putea avea copii, dr. Marcel Albean a spus că nu vor fi probleme din acest punct de vedere întrucât "organele genitale nu au fost influenţate".

Părinții copilei au apelat deja la un avocat și au formulat o plângere penală împotriva medicilor pe care îi suspectează că au uitat bucata de tifon în abdomenul fetiței.

Citiți și: Plângere penală împotriva medicilor care ar fi uitat un pansament în corpul unei fetițe de 11 ani

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.