Miercuri, 30 Ianuarie 2019 10:11

A fost declarată epidemie de gripă! Peste 10.000 de cazuri de infecții respiratorii în școli, unitățile de învățământ decid dacă suspendă cursurile

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineață, că a fost declarată oficial epidemia de gripă. Pentru a treia săptămână consecutiv, evoluția gripei a depășit estimările.

În conferința de presă susținută pe acest subiect, dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului "Matei Balş" din Capitală, a subliniat că, în acest sezon, circulă foarte mult virusul tip A, unul care afectează în special plămânii.

Ministrul Sănătății a anunțat că, în două săptămâni, școlile din țară au raportat peste 10.000 de infecții respiratorii, însă decizia suspendării cursurilor va fi luată punctual, de unitățile de învățământ, în situația în care numărul îmbolnăvirilor va atinge pragul de 20% la nivel de clasă sau unitate de învățământ.

Citiți și:  Lista școlilor, grădinițelor și creșelor din Ploiești care au raportat, până acum, cazuri de gripă

Autoritățile au atras atenția asupra următoarei perioade, în care copiii din preuniversitar vor avea o vacanță de o săptămână. Apelul lansat către părinți este să profite de acest lucru și să evite să-i ducă pe cei mici în zone aglomerate, pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Ministrul Sănătății a anunțat că nu există măsuri suplimentare impuse în cazul constatării epidemiei, ele fiind deja transmise, încă de la jumătatea lunii ianuarie, numai că, acum, acestea "trebuie respectate", a punctat Sorina Pintea.

Citiți și: Ministrul Sănătății acuză spitalele că nu iau în serios problema gripei: "Mi se pare o pură inconştienţă. Ne facem că raportăm sau că nu raportăm"

Citiți și:  Două noi decese cauzate de gripă, în județul Prahova  

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.