Miercuri, 30 Ianuarie 2019 12:51

UPDATE | Aproape 80 de cazuri de gripă, inclusiv OPT DECESE, confirmate în județul Prahova

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a publicat, miercuri, situația îmbolnăvirilor de gripă valabilă la 27 ianuarie. Potrivit acestei raportări, au fost 894 de îmbolnăviri confirmate de laborator.

La nivel național s-au înregistrat, până miercuri, 56 de decese.

Din păcate, evoluția bolii în Prahova este alarmantă. De la 26 de cazuri confirmate la 20 ianuarie, numărul ajunsese, duminică, la 76.

În ceea ce privește decesele, sunt 8 înregistrate până acum, cele mai recente confirmate chiar ieri.

Citiți și:  A fost declarată epidemie de gripă! Peste 10.000 de cazuri de infecții respiratorii în școli, unitățile de învățământ decid dacă suspendă cursurile

Prahova este, la acest moment, pe locul al treilea la nivel național, în funcție de numărul de îmbolnăviri, după București (364 de cazuri) și Olt (85 de cazuri), dar pe primul loc la decese, având cei mai mulți pacienți care au murit din cauza gripei.

UPDATE - Datele anunțate de DSP în ședința de miercuri a comandamentului județean pentru situații de urgență arată că numărul cazurilor este în creștere rapidă.

Citiți și: VIDEO | Anunțul de ultimă oră în Prahova, în contextul declarării epidemiei de gripă. Prefectul a convocat comandamentul pentru situații de urgență

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.