Miercuri, 30 Ianuarie 2019 15:01

DSP Prahova a solicitat peste 3.500 de doze suplimentare de vaccin antigripal

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

E epidemie de gripă la nivel naţional, iar în Prahova, de la începerea sezonului şi până la zi, au fost înregistrate 387 de cazuri, dintre care 90 confirmate oficial de laboratorul institutului Cantacuzino, iar opt persoane au murit. Mai degrabă rece şi impersonală, statistica arată, totuşi, un tipar, şi anume că toate persoanele care au murit din cauza gripei sufereau şi de alte afecţiuni şi niciuna dintre acestea nu fusese vaccinată antigripal. Acest lucru readuce în discuţie situaţia dozelor de vaccin pentru imunizare existente în unităţile medicale şi la medicii de familie.

În Prahova, potrivit datelor comunicate de Direcţia de Sănătate Publică, au fost transmise în acest sezon aproape 58.000 de doze de vaccin antigripal, distribuite către medicii de familie. Dintre acestea, circa 800 mai sunt disponibile în acest moment, răspândite neuniform la nivelul judeţului, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Prahova, dr. Decebal Dan.

Acesta a precizat că, pe baza raportărilor primite de la medicii de familie din teritoriu, instituţia a transmis către Ministerul Sănătăţii o solicitare pentru încă 3.655 de doze. De asemenea, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a cerut 100 de doze, asta în contextul în care unitatea primise, la finalul lui 2018, un număr mai mare de vaccinuri, însă acestea rămăseseră nefolosite şi au fost redistribuite. Creşterea considerabilă a numărului de îmbolnăviri a făcut, acum, ca mai multe persoane să solicite imunizarea, însă rămân şi persoane din sistemul de sănătate care refuză, din diverse motive personale, să se vaccineze.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | Anunțul de ultimă oră în Prahova, în contextul declarării epidemiei de gripă

VIDEO | Se închid şcolile din cauza gripei? Vezi răspunsul oficial al ISJ Prahova!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat oficial, miercuri dimineaţă, declararea epidemiei de gripă în România. Ea a transmis şi o serie de măsuri care trebuie respectate de către toate unităţile medicale. Pe lângă cele anunţate încă de acum câteva săptămâni, noile recomandări cer limitarea accesului persoanelor din exterior, triajul personalului medical şi nemedical la intrarea în tură, purtarea echipamentului specific de protecţie, respectarea regulilor de igienă personală, imunizarea personalului, iniţierea terapiei imediat de la internare, fără a se mai aştepta confirmarea de la laborator, tratamentul profilactic la toate persoanele care au intrat în contact cu pacienţii bolnavi şi refacerea de urgenţă a stocurilor de medicamente antivirale.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.