Vineri, 01 Februarie 2019 13:15

Aproape 1.400 de infecții respiratorii și cazuri de gripă raportate de unitățile de învățământ din Prahova, de la începutul săptămânii

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

DSP Prahova a publicat, vineri, situația actualizată a pacienților diagnosticați, în ultimele zile, cu infecții respiratorii sau gripă. Un număr foarte mare a fost raportat, prin Inspectoratul Școlar Prahova, de școli și grădinițe. În total este vorba despre 1356 de infecții respiratorii  (IACRS+pneumonii) și gripe, ele fiind raportate împreună, cu mențiunea că, în cazul în care apar situații care s-ar impune suspendarea cursurilor unei clase sau unități de învățământ, școala/grădinița să anunțe acest lucru și să ia măsurile necesare.

Citiți și:  18 medici şi 117 asistenţi trebuie să facă triajul zilnic pentru cei peste 100.000 de elevi din Prahova

Potrivit aceleiași situații transmise vineri de DSP Prahova, în aceeași perioadă, 28 - 31 ianuarie, spitalele au anunțat că s-au confruntat cu 1.311 cazuri de infecții respiratorii și 92 de gripă clinică. Este vorba despre pacienți la care boala a fost confirmată, de regulă, prin testele rapide, și care așteaptă rezultatele de laborator de la București.

Potrivit DSP Prahova, la nivel de județ, în săptămâna 21-27 ianuarie, au fost raportate 8.358 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), 1.328 de cazuri de pneumonii și 212 de gripă clinică.

Prahova este, până la acest moment, unul dintre cele mai afectate județele din cauza epidemiei de gripă, având, până miercuri, 90 de cazuri de gripă confirmate de laborator, iar până vineri, inclusiv, nouă decese cauzate de gripă, toate la pacienți  cu factori de risc și care nu fuseseră vaccinați anti-gripal.

Citiți și: Un nou deces din cauza gripei, confirmat în Prahova

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.