Sâmbătă, 02 Februarie 2019 12:49

30 de cazuri noi de rujeolă, confirmate în ultimele zile în România

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

30 de cazuri confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 15.733 în acest sezon în România, spun reprezentanţii Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Cele mai multe cazuri, nouă la număr, au fost raportate în judeţul Bihor. De asemenea, au fost înregistrate îmbolnăviri şi în Mehedinţi sau Maramureş.

Potrivit CNSCBT, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 1 februarie este 15.733, din care 60 de decese, relatează România TV.

Judeţul Prahova nu apare în cea mai recentă raportare, însă au existat cazuri semnalate în apropiere, atât în Buzău, cât şi în Ilfov.

CITIŢI ŞI:

Aproape 1.400 de infecții respiratorii și cazuri de gripă raportate de unitățile de învățământ din Prahova, de la începutul săptămânii

18 medici şi 117 asistenţi trebuie să facă triajul zilnic pentru cei peste 100.000 de elevi din Prahova

Astfel, în perioada 28 ianuarie - 1 februarie, au fost raportate încă 30 de cazuri nou confirmate, în 8 judete şi municipiul Bucureşti. Dintre acestea, nouă cazuri au fost raportate în Bihor, şase în Mehedinţi, cinci în Buzău, trei în Maramureş, câte două în Bucureşti şi Timiş şi câte unul în Argeş, Ilfov şi Teleorman.

CITIŢI ŞI:

Un nou deces din cauza gripei, confirmat în Prahova

Rujeola este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.