Marți, 05 Februarie 2019 12:21

Reacția Colegiului Medicilor, în cazul falsului chirurg care a operat în România: "Nu a fost emis niciun aviz de practică temporară"

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Colegiul Medicilor din România a transmis, marți, un punct de vedere oficial după dezvăluirile făcute de Libertatea privind cazul falsului chirurg care, vreme de aproape un an, ar fi reușit să opereze în mai multe clinici private din București.

Citiți și:  Un fals chirurg italian, absolvent a numai opt clase, a operat în mai multe clinici din România

"În urma articolului publicat de ziarul Libertatea în data de 5 februarie 2019, referitor la un fals medic de chirurgie plastică care a lucrat la cinci clinici din București, Colegiul Medicilor din România reafirmă faptul că nu a eliberat niciun document care să confere presupusului medic dreptul de a practica medicina pe teritoriul țării noastre.

Conform verificării bazei de date întocmită în urma raportărilor colegiilor teritoriale, comunicăm faptul ca POLITI MATTEO și MATHEW MODE nu figurează ca membri ai Colegiului Medicilor din România și de asemenea nu a fost emis niciun aviz de practică temporară pe aceste nume.

Remarcăm vigilența Colegiului Medicilor din București și susținem demersurile legale demarate. CMB s-a autosesizat cu privire la un posibil caz de exercitare fără drept a profesiei de medic și a sesizat organele de urmărire penală.

Una dintre condițiile pe care un medic trebuie să le îndeplinească pentru a practica medicina pe teritoriul României este obținerea fie a certificatul de membru al CMR, fie a avizului de practică temporară sau ocazională a profesiei de medic, ambele fiind emise de Colegiul Medicilor din România", se arată în comunicatul transmis, marți, de Colegiul Medicilor.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.