Miercuri, 06 Februarie 2019 10:43

Ministrul Sănătății: Funcționara DSP a eliberat codul de parafă pentru falsul chirurg italian DIN MILĂ

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dezvăluirile halucinante în cazul italianului cu opt clase care s-a dat drept chirurg plastician și a operat în România continuă. De această dată, informațiile sunt dezvăluite nu de vreo anchetă jurnalistică, ci chiar de ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

„Știți care a fost replica funcționarei de la DSP când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru? Din milă – așa a răspuns! N-am înțeles de cine i-a fost milă și cine i-a indus această milă. Cu siguranță este vorba și de corupție aici. Vreau mai întâi să văd documentele, să văd dacă efectiv a intrat în sala de operație, dar există mărturii că a făcut-o. Poate era un talent nativ …” a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății, miercuri dimineață, la Europa FM.

Citiți și:  Reacție oficială a Spitalului Monza, după scandalul chirurgului fals care ar fi efectuat operații în clinica din București

Ministrul Sănătății a spus că eliberarea codului de parafă era ultimul pas care trebuia făcut pentru a obține drept de liberă practică în România. Prima etapă, depunerea actelor doveditoare privind studiile, a fost făcută două luni mai târziu, iar a doua etapă – la Colegiul Medicilor -a fost sărită.

Citiți și:  Reacția Colegiului Medicilor, în cazul falsului chirurg care a operat în România: "Nu a fost emis niciun aviz de practică temporară"

„Acest domn avea încheiată și o poliță de malpraxis. Nu pot să spun numele instituției unde a făcut această poliță.  Deci el a obținut codul de parafă fals pe 23 martie, a semnat un contract în 12 ianuarie, cu o clinică privată, și a obținut în februarie o poliță de malpraxis”, a mai dezvăluit ministrul Sănătății, la Europa FM.

Sorina Pintea spune că răspunderea pentru cele întâmplate trebuie asumată de instituțiile statului, "pentru că un funcționar a eliberat un document care, teoretic, trebuia să fie ultimul dintr-un lanț. Probabil că cei care au văzut acel document s-au gândit că are în spate altceva. S-au gândit prost. Am început cu instituțiile statului – o direcție de sănătate … un funcționar care a greșit, apoi instituțiile private care au privit superficial – și privesc în continuare superficial unele aspecte … și aici nu mă refer la toate instituțiile private, că sunt și oameni serioși pe lumea asta.”

Falsul medic, care în Italia fusese condamnat pentru că s-a drept cardiolog, areușit, în România, să colaboreze cu mai multe clinici private și a efectuat chiar intervenții chirurgicale, deși la origine nu este decât un parcagiu cu opt clase.

Citiți și:  Un fals chirurg italian, absolvent a numai opt clase, a operat în mai multe clinici private din România

Sursa foto: libertatea.ro

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.