Luni, 11 Februarie 2019 09:35

Alertă în școlile și grădinițele din Ploiești, la reluarea cursurilor după vacanța intersemestrială

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii și preșcolarii au revenit, luni dimineață, la cursuri, începând al doilea semestru al anului școlar 2018 - 2019. Din păcate, în special în unitățile de învăţământ din Ploiești, sunt valabile două alerte sanitare.

Cea mai recentă avertizare a fost emisă în acest weekend, de Direcția de Sănătate Publică, prin Inspectoratul Școlar Județean Prahova. Și asta după ce o avarie uriașă a compromis calitatea apei furnizate prin rețeaua publică, în mai multe cartiere din Ploiești, autoritățile avertizând deja locuitorii din zonele afectate să nu utilizeze apa decât la toaletă.

În adresa transmisă ISJ Prahova, DSP cer ca elevii, preșcolarii și angajații din unitățile de învățământ aflate în zonele vizate de avertizare să folosească doar "apă plată îmbuteliată sau apă potabilă furnizată cu cisterna SC Apa Nova Ploiești", întrucât "apa din rețelele interioare ale unităților de învățământ va putea fi folosită doar pentru evacuarea apelor uzate fecaliod-menajere".

Citiți și: Consumul de apă de la robinet a fost interzis în Ploieşti, după o avarie majoră Apa Nova. Vezi zonele afectate!

Citiți și:  APĂ TULBURE ÎN PLOIEŞTI | Direcţia de Sănătate Publică menţine INTERDICŢIA de consum şi duminică

Citiți și: AVARIE MAJORĂ ÎN PLOIEŞTI | Primăria îi cere Apa Nova să pună la dispoziţie cisterne cu apă potabilă

Această interdicție de consum a fost lansată sâmbătă și menținută, duminică, printr-o nouă alertă emisă de DSP. "Interdicția se va menține până la confirmarea încadrării apei furnizate în parametrii de potabilitate în zonele afectate", au precizat autoritățile din Prahova.

Zonele afectate sunt cartierul Nord, cartierul Republicii, străzile Gheorghe Doja și Splaiului, zona dintre străzile Zidari și Deltei.

În continuare sunt valabile, inclusiv în unitățile de învățământ, și avertizările din cauza gripei. Pentru a preveni răspândirea virusului, cadrele medicale din cabinetele școlare și cadrele didactice trebuie să efectueze, zilnic, triajul epidemiologic.

Citiți și:  Patru noi decese cauzate de gripă confirmate în weekend, în Prahova

 

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.