Vineri, 15 Februarie 2019 09:53

UPDATE | Bacterie ucigașă la "Marius Nasta". Secția ATI a fost ÎNCHISĂ

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doi pacienţi de la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” s-au contaminat cu o bacterie agresivă, iar unul a fost răpus de infecţie, anunță Digi 24. Cei doi pacienți au fost infectați cu acinetobacter, o bacterie care se dezvoltă în secțiile de terapie intensivă și care se poate transmite prin contact direct cu persoana sau cu suprafețele infectate.

Pacientul care a decedat suferea de pneumonie și bronhopneumonie. În secția respectivă mai sunt internați trei pacienți și este posibil să aibă și ei această bacterie. De o săptămână, însă, la ATI nu se mai fac internări, pentru a nu fi puși în pericol și alți bolnavi.

„De aproape o săptămână suntem în echipe de lucru cu medicii din DSP, probele sunt prelucrate la Institutul Cantacuzino și filiațiunea exactă a tipului de subspecie de acinetobacter nu poate fi stabilită decât de Instiuitul Cantacuzino. Pe noi ne interesează, în acest moment, să evităm declanșarea unui focar de infecție nosocomială”, a declarat, pentru Digi 24, managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler.

UPDATE | A fost anunțat și decesul unui al doilea pacient internat la Institutul "Marius Nasta".

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.