Sâmbătă, 16 Februarie 2019 08:53

Protocol între Colegiul Medicilor şi Ministerul Sănătăţii, pentru prevenirea cazurilor cu medici falși

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Colegiul Medicilor a anunțat, vineri, semnarea unui protocol cu Ministerul Sănătății. Cele două instituții își unesc forțele în lupta împotriva medicilor falși, după ce mai multe cazuri de persoane care practicau medicina, fără a avea acest drept, au fost descoperite în ultima perioadă.

"Având în vedere siguranța pacienților,  asigurarea calității serviciilor medicale în unitățile sanitare publice și private și nu în ultimul rând onorabilitatea profesiei medicale, Colegiul Medicilor din România a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Sănătății. Conform protocolului, cele două parți semnatare vor comunica datele și informațiile în legătură cu dreptul de practică al medicilor, specialitățile și calificările profesionale dobândite de medici, sancțiunile aplicate, existența unor avize și autorizări, informările și atenționările primite prin sistemul IMI precum și orice alte informații de natură a înlătura riscurile referitoare la siguranța pacienților, la asigurarea dreptului la sănătate ori la servicii medicale furnizate", a anunțat Colegiul Medicilor din România, printr-un comunicat de presă.

Cel mai recent caz privind o persoană care ar practica medicina fără a avea studiile necesare și acest drept a apărut în Prahova. Mai mulți pacienți au acuzat un bărbat din republica Moldova, administrator al unui cabinet de medicină dentară din Vălenii de Munte, că i-ar fi tratat, acesta nefiind, de fapt, medic dentist.

Colegiul Medicilor Dentiști și organele judiciare derulează anchete cu privire la această situație.

Citiți și:  Precizările oficiale ale Colegiului Medicilor Dentiști Prahova cu privire la bărbatul care s-ar da drept stomatolog la Vălenii de Munte

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.