Luni, 11 Martie 2019 13:34

Finanţare de la UE la Spitalul Judeţean din Ploieşti, pentru extinderea şi dotarea UPU

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Ploieşti va fi reconfigurată complet, printr-un proiect european derulat de Consiliul Judeţean Prahova. Ministrul Dezvoltării a semnat luni contractul de finanţare pentru acest obiectiv de investiţii, alături de alte şapte contracte pentru proiecte derulate de CJ sau de primăriile din Prahova.

La Judeţean, cea mai mare unitate medicală din Prahova şi, conform statisticilor, una dintre cele mai "vizitate" din ţară, proiectul prevede extinderea actualei Unităţi de Primiri Urgenţă, care va ajunge la o suprafaţă totală de aproape trei ori mai mare decât cea din prezent. Practic, noua construcţie se va întinde pe latura sud-estică a actualei clădiri a UPU, ajungând până aproape de capela existentă în curtea Spitalului Judeţean. De asemenea, accesul ambulanţelor şi al pacienţilor va fi schimbat, urmând să se facă prin centrul clădirii, nu pe laterala nordică, aşa cum se întâmplă în prezent. Asta va însemna că ambulanţele vor ajunge mai uşor, fără să traverseze toată parcarea, adesea supraaglomerată, din faţa unităţii medicale, iar în dreptul intrării va exista o zonă mult mai eficientă de triaj, astfel încât cazurile grave să fie separate de la bun început de cele considerate uşoare. Proiectul european care astăzi a primit finanţare prevede extinderea, reabilitarea, modernizarea şi recompartimentarea Unităţii de Primiri Urgenţe, el incluzând şi dotarea cu echipamente medicale performante, au mai anunţat reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova, instituţie care are calitatea de beneficiar al acestui proiect european.

Valoarea totală e estimată la aproape 18,6 milioane de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată de la Uniunea Europeană depăşeşte 6,7 milioane. Lucrările sunt estimate să dureze 18 luni.

Prin extinderea clădirii UPU, proiectul va duce la o reducere a capacităţii parcării existente în prezent în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, însă acest lucru ar putea fi "contracarat" printr-un alt proiect european, derulat de data aceasta de Primăria Ploieşti, care de câţiva ani anunţă că vrea să realizeze un aşa-zis terminal multimodal în stânga unităţii medicale, unde să existe şi foarte multe locuri de parcare.

CITIŢI ŞI:

FOTO | Cum va arăta viitoarea parcare "multimodală" pe care Primăria Ploieşti visează s-o amenajeze lângă Spitalul Judeţean

Proiect european pentru managementul transportului public, e-ticketing, park & ride şi modernizarea staţiilor

Preşedintele Consiliului Judeţean, Bogdan Toader, a mai menţionat că, pe lângă acest proiect european, instituţia mai derulează cel puţin două proiecte majore la unitatea medicală, ambele din surse proprii, pentru reparaţii capitale şi reabilitări interioare pe de o parte, respectiv, pe de altă parte, pentru extinderea spitalului, prin construirea unui nou corp de clădire, în estul actualei clădiri, pe o zonă folosită în prezent ca parcare pentru personalul medical.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.