Miercuri, 13 Martie 2019 14:05

Medicii igieniști reintroduși în echipele care au ca sarcină prevenirea infecțiilor din spitale

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Informația potrivit căreia medicii igieniști vor fi reintroduși, după aproape 3 ani, în echipele care au ca sarcină prevenirea infecțiilor din spitale (Serviciul de prevenire a infecţiilor asociate asistenţei medicale - SPIAAM) apare într-un răspuns al Ministerului Sănătății la o interpelare pe această temă formulată de senatorul USR Adrian Wiener, medic și membru al Comisiei de Sănătate din Senat.
Potrivit Hotnews.ro, Ministerul Sănătății lucrează la un proiect de modificare a Ordinului nr. 1101/2016, prin care medicul igienist și asistentul medical de igienă și sănătate publică fuseseră omiși/eliminați din Serviciul de prevenire a infecţiilor asociate asistenţei medicale. "La nivelul Ministerului Sănătății s-a elaborat un proiect de modificare a Ordinului MS nr. 1101/2016 privind aprobarea normelor de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale în unitățile sanitare, în vederea introducerii specialităților de sănătate publică și igienă în structura care se ocupă de prevenirea și combaterea infecțiilor asociate asistenței medicale", se arată în răspunsul transmis de Ministerul Sănătății în urma interpelării formulate de senatorul Adrian Wiener.
Ordinul nr. 1101/2016 privind aprobarea Normelor de supraveghere, prevenire şi limitare a infecţiilor asociate asistenţei medicale în unităţile sanitare este în vigoare din 7 octombrie 2016.
Teama de sancțiuni și dezinteresul par a fi principalele cauze pentru care infecțiile nu sunt raportate. Nivelul raportat al infecţiilor spitaliceşti din România este de 1,4%, în timp ce în Germania este de 8%, potrivit Hotnews.ro.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.