Luni, 18 Martie 2019 12:57

Metodă inovativă de tratament pentru boala Parkinson, aplicată și în România

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mulţumită unui tratament inovativ, descoperit în urma unor cercetări realizate timp de 19 ani, un medic din Constanţa le oferă o şansă la o viaţă mai bună celor care suferă de Parkinson. Bolnavii pot merge singuri şi nu mai sunt atât de dependenţi de ceilalţi.

"Eu lucrez cu foarte mulţi oameni cu Parkinson. În momentul în care îi văd că stau la pat pentru mine real este o suferinţă. În momentul în care se ridică şi se pot mişca, înseamnă că au o calitate a vieţii superioară, şi sunt şi eu fericită", a spus Dr. Any Docu Axelerad, într-un interviu pentru Digi24.

Practic, este vorba despre o modalitate de administrare țintit[ a tratamentului care presupune o intervenție endoscopică, cu o durată de aproximativ 20 de minute.

De tratamentul inovativ doar cei care se află într-un stadiu avansat al bolii, adică suferă de Parkinson de mai bine de 10 ani. Din păcate, el este contraindicat unor categorii de pacienți, cum sunt cei cu insuficienţă cardiacă severă, aritmii severe, melanoame, glaucom cu unghi închis sau accident vascular cerebral acut.

Intervenţia prin care este montat dispozitivul nu este una periculoasă. Pacientul rămâne în spital doar câteva zile. Iar la externare pleacă cu un dispozitiv care îl ajută să ducă o viaţă aproape normală.

Tratamentul inovativ este gratuit.

Citiți mai multe pe Digi 24.

UPDATE - Precizări în cazul articolului privind tratamentul inovativ pentru pacienții cu boala Parkinson

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.