Miercuri, 20 Martie 2019 14:12

„Activitatea” virusului gripal este în scădere

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că, deşi „activitatea” virusului gripal în România este în scădere, se recomandă în continuare precauţie.
Ministrul Sănătăţii a spus, miercuri, la Techirghiol, judeţul Constanţa, că oamenii au început să înţeleagă necesitatea vaccinării antigripale, pentru că aproape toate vaccinurile cumpărate pentru populaţia din grupele cu risc au fost epuizate.
„Din păcate, anul acesta numărul deceselor a fost de peste 170; 179 de decese avem în acest moment. Anul trecut am avut 129. Un lucru bun este că vaccinurile achiziţionate de Ministerul Sănătăţii pentru populaţia din grupele cu risc s-au epuizat. În sensul că au fost achiziţionate 1.330.000 de doze şi s-au efectuat un număr de 1.329.000. Deci aproape în totalitate epuizate. Semn că oamenii au început să înţeleagă necesitatea vaccinării”, a declarat ministrul, potrivit MEDIAFAX.
Pintea a afirmat că activitatea virusului gripal pe teritoriul României este în scădere, dar recomandă în continuare precauţie. „Din fericire, activitatea virusului gripal pe teritoriul României a scăzut în ultimele două săptămâni. Totuşi, în ultima săptămână, respectiv săptămâna trecută, au mai fost depistate 1.175 de cazuri de gripă. Prin urmare, recomandăm precauţie încă, având în vedere că mai avem decese şi cazuri de gripă la nivel naţional”, a spus Sorina Pintea.
Sorina Pintea s-a aflat, miercuri, la Techirghiol, în judeţul Constanţa, unde a participat la începerea proiectului de investiţii la Secţia spital neuro-psiho-motorie copii din cadrul Sanatoriului balnear şi de Recuperare Techirghiol, obiectiv ce va fi realizat prin Compania Naţională de Investiţii.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.