Miercuri, 20 Martie 2019 15:16

Canabisul ar putea fi legalizat în scop medicinal

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Canabisul ar putea fi legalizat şi utilizat în scopuri medicinale, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.
”Am discutat şi eu ieri cu doamna ministru Pintea şi am aflat că este o astfel de comisie care se întruneşte la nivelul Ministerului Sănătăţii pentru a se analiza şi argumenta legalizarea utilizării canabisului în scopuri medicinale, adică pentru cei diagnosticaţi cel puţin în zona de cancer în fază terminală. Se ia în calcul legalizarea pentru a se utiliza în acest sens. Medical, este un argument care justifică o astfel de procedură de legalizare şi utilizare în scopuri medicinale a canabisului”, a anunţat ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, potrivit MEDIAFAX.
El a precizat că tema a fost dezbătută în cadrul unei comisii a Ministerului Sănătăţii.
”Nu ştiu dacă la Guvern, dar ieri a fost la Ministerul Sănătăţii la comisia de profil, înseamnă că asta este direcţia în care se merge. Este deja o practică europeană şi justificarea medicinală o are. Fiind în fază terminală pacienţii, probabil că este o cale de a diminua din suferinţa”, a mai spus Teodorovici.
De asemenea, el a mai spus că nu este momentul unei dezbateri pentru utilizarea canabisului în scop recreaţional.
”Sunt multe practici în alte state europene de mult legalizate care aduc avantaje şi au argumentele pentru care au fost făcute. Sunt avantaje şi dezavantaje. În România, oamenii văd multe dezvantaje pe mai multe subiecte, nu doar acesta. Dar deocamdată nu e momentul să ne pronunţăm”, a încheiat ministrul de Finanţe.
Amintim faptul că nenumăratele studii, publicate de către importante universități de medicină din lume, centre de cercetare, reviste medicale, biochimisti și specialiști reputați, aduc argumente serioase pentru ca România să aibă în vedere demitizarea unei plante, eliminarea stigmatului asociat canabisului și acceptarea acestuia ca o soluție complementară  viabilă de tratament medical. Printre bolile ce ar putea fi ameliorate cu ajutorul medicamentelor pe bază de canabis se află sindromul de stres post-traumatic, cancer, scleroza multiplă, epilepsia, Alzheimer, Parkinson. 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.