Luni, 25 Martie 2019 14:39

Precizări în cazul articolului privind tratamentul inovativ pentru pacienții cu boala Parkinson

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit Comunicatului de presă primit la redacție, în urma unui material difuzat de postul de televiziune DIGI 24 pe data de 18.03.2019 și postat pe site-ul www.digi24.ro cu titlul “Medicul român care a descoperit o metodă inovativă de tratament pentru boala Parkinson”, material ce a fost preluat ulterior de mai multe site-uri media, inclusiv de www.telegrama.ro, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța face următoarele precizări:
Metoda inovativă de tratament care este prezentată în material, a fost descoperită în Suedia acum aproximativ 20 de ani, se aplică în România de 10 ani iar în cadrul SCJU Constanța, se utilizează din anul 2017. Tot atunci, conducerea SCJU a mediatizat noua procedură, anunțând că medicul Any Docu Axelerad este coordonatorul programului pe regiunea Dobrogea, pentru județele Constanța și Tulcea iar echipa care se ocupă de pacienții internați în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța este formată din Conf. Dr. Docu Axelerad Any – medic primar, Neurologie, Conf. Univ Dr. Dumitru Eugen - medic primar, secția Gastroenterologie și Ș.L Dr. Luana Alexandrescu, medic primar Gastroenterologie.
Nici în comunicatul de presă transmis pe 25.05.2017 și nici în cadrul altor interviuri acordate mass-mediei nu s-a afirmat că metoda ar fi fost inventată sau descoperită de către medicul Any Docu Axelerad.
Totodată facem mențiunea că Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost premiat de către Inc Clinical Research pentru calitatea studiilor clinice efectuate în secția Neurologie, pentru boala Parkinson, tot în anul 2017, dar nu pentru terapia cu gel intestinal.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.