Marți, 26 Martie 2019 14:19

Vaccinul împotriva rujeolei ar putea deveni obligatoriu în Germania

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri, Guvernul de la Berlin ia în considerare posibilitatea introducerii obligativității vaccinului împotriva rujeolei. Potrivit Deutsche Welle, citat de Mediafax, Partidul Social Democrat german (SPD) ia în considerare ca vaccinarea tuturor copiilor să fie obligatorie, întrucât din ce în ce mai mulți părinți refuză să își vaccineze copiii, fapt care a dus la creșterea numărului de cazuri de rujeolă.
Purtătorul de cuvânt al SPD, Karl Lauterbach, a declarat că a discutat despre această propunere cu ministrul Sănătății, Jens Spahn și că este "încrezător că o propunere va putea fi prezentată curând". Ministerul Sănătății a anunțat că încurajează "o dezbatere despre posibilele soluții", în timp ce partidele din opoziție au opinii împărțite în legătură cu acest subiect.
"Cei care refuză să își vaccineze copiii dau dovadă de iresponsabilitate, atât față de copii, cât și față de persoanele care nu pot fi vaccinate din motive medicale", a declarat Michael Theurer, vicepreședintele grupului FDP din Parlament.
Germania a înregistrat 1.000 de cazuri de rujeolă în 2017, printre care și un deces. Pentru aproximativ 40% dintre persoanele infectate a fost necesară internarea în spital, acesta fiind principalul motiv pentru care Societatea Germană de Pediatrie a recomandat recent introducerea obligativității vaccinului împotriva rujeolei.
O analiză a Organizației Mondiale a Sănătății avertizează că numărul cazurilor de rujeolă în Europa va înregistra, în anul 2019, recordul ultimului secol. Asta se va întâmpla pe fondul creșterii fără precedent a mișcării anti-vaccin pe continent, alimentată inclusiv de o parte din social-media și de politicienii populiști anti-sistem. Experții OMS susțin că Europa se va confrunta, anul acesta, cu un val de aproximativ 60.000 de cazuri de rujeolă, ceea ce ar reprezenta dublul numărului de cazuri înregistrate în anul 2017 și recordul ultimului secol. Organizația Mondială a Sănătății a declarat mișcarea anti-vaccinare ca fiind una dintre cele mai mari zece amenințări globale la adresa sănătății.
Amintim că în România, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă raportate până la data de 22.03.2019 era de 16.211, din care 62 de decese, în 18.03.2019 – 22.03.2019 raportându-se încă 71 de cazuri nou confirmate în 12 județe și în municipiul București.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.