Sâmbătă, 30 Martie 2019 08:28

Ministrul Sănătății, control în toiul nopții, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Un director a fost demis

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a continuat controalele inopinate, iar azi-noapte s-a oprit la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, una dintre unitățile sanitare din țară care a ajuns în atenția opiniei publice în repetate rânduri, pentru neregulile petrecute aici.

Cu câțiva ani în urmă, dezvăluirile unui chirurg al spitalului au declanșat, de altfel, verificări ample, care s-au lăsat cu demiterea managerului și un plan amplu de remediere a situației.

Citiți și:  Un chirurg răsuceşte cuţitul în rănile de la Judeţean

Cu toate acestea, și în perioada care a urmat, reclamațiile au continuat să curgă.

Nici ministrul Sănătății nu a fost mulțumit de ce a găsit, azi-noapte, la Spitalul Județean din Ploiești. Potrivit stiripesurse.ro, Sorina Pintea a constatat la fața locului  multiple disfuncții și a dictat pe loc demiterea directorului responsabili de îngrijiri. Totodată, ministrul a dispus ca Direcția de Sănătate Publică Prahova să înceapă de urgență, la SJU, verificări amănunțite.

Spitalul Județean de Urgență Ploiești se află în administrarea Consiliului Județean Prahova.

În cursul acestei săptămâni, Pintea a făcut o astfel de vizită și la Spitalul Județean Gorj, acolo unde, de asemenea, a punctat unele probleme constatate. „Nu mi-a plăcut ce am văzut, și cel mai tare mi-a displăcut blazarea personalului cu care am stat de vorbă și care spuneau că situația e mai bună decât înainte. Oamenii parcă nu mai au așteptări, nu mai cred că se poate face ceva astfel încât condițiile și serviciile oferite să fie îmbunătățite”, a mai ministrul, la Târgu Jiu.

Sursa foto: stiripesurse.ro

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.