Sâmbătă, 30 Martie 2019 10:52

Ministrul Sănătății, după controlul inopinat de azi-noapte, la Spitalul Județean din Ploiești: "Am găsit MIZERIE. Mi-e greu să cred că nu aveți infecții, nu le raportați"

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Sănătății a povestit, sâmbătă dimineață, la Antena 3, ce a găsit la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, azi-noapte, în timpul controlului inopinat efectuat în unitatea sanitară. Aceasta a spus că a ales să vină la miezul nopții în unitatea sanitară din Ploiești, cel maimare spital din Prahova, pentru că "în ultima vreme am avut destul de multe reclamaţii cu privire la ceea ce se întâmplă în Unitatea de Primiri Urgenţe de acolo şi nu numai... Am decis să merg la faţa locului să văd exact ce se întâmplă şi se întâmplă. (...) Sunt probleme în modalitatea în care pacienţii sunt trataţi, modul în care se vorbeşte, comportamentul cadrelor medicale faţă de aceştia".

Citiți și: Ministrul Sănătății, control în toiul nopții, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Un director a fost demis

Totodată, ministrul a constatat probleme grave pe linie administrativă. "Vă spun foarte sincer nu mă aşteptam ca într-o unitate medicală din România secolului 21 - probabil că sunt singura care nu mă aşteptam - să găsesc mizerie. Spitalul nu era deloc curat, inclusiv în secţiile care erau renovate. Există o parte a spitalului care urmează să intre în renovare, inclusiv Unitatea de Primiri Urgenţe, dar chiar partea renovată nu era curată", a spus Pintea, după verificările de la Ploiești.

Aceasta a mai povestit că l-a chemat la control, din fața spitalului, pe președintele Consiliului Județean, instituția care administrează unitatea sanitară. Pintea a spus că în sala de așteptare de la UPU nu a găsit pacienți, ci doar aparținători, dar că aceștia i-au mărturisit că așteptau chiar și de câteva ore vești despre cei cu care veniseră la Urgențe. "Teoretic, uzanţele spun că din jumătate în jumătate de oră trebuie să ieşi să informezi pentru că oamenii sunt îngrijoraţi. Nu există. Există două asistente sociale care sunt angajate în Unitatea de Primiri Urgenţe", a explicat ministrul Sănătăţii.

Pintea a mai povestit că, la Neurochirurgie, a dat de o infirmieră care spăla pe jos "cu trei-patru pastile puse în apă, deşi, bineîneţeles, trebuie să cunoască procedurile". "Apoi acolo era, de asemenea, secţie cu 28 de paturi, dar foarte mulţi pacienţi, foarte mulţi pacienţi, şi de asemenea era mizerie. Medicul de gardă spunea că nu au infecţii, zic: «mi-e greu să cred, cred că nu le raportaţi, nu că nu aveţi»", a mai spus ea.

Pentru problemele privind curățenia, ministrul i-a cerut președintelui Consiliului Județean, Bogdan Toader, demiterea directorului de îngrijiri "pentru că în primul rând un spital trebuie să fie curat ca să poată acorda un act medical de calitate. (...)Nu cunoaştem reguli, nu cunoaştem  protocoale, nu ne interesează, punem 4-5 pastile în zece litri de apă,  nici măcar zece litri". "Şi, de asemenea, Direcţia de Sănătate Publică să facă un control pentru că a fost în desfăşurare un control încrucişat, în sensul că din alt judeţ venea la spital la Ploieşti şi verifică. Nu au fost. Eu nu prea cred că au fost", a declarat ministrul Sănătății.

Pintea a cerut să fie scoase la concurs mai multe posturi de medici în cadrul UPU. "În urgenţă foarte mulţi pacienţi, 300 de pacienţi, opt medici, nu fac faţă, la UPU urgent scoase posturi la concurs. Mi s-a spus că nu vin, mai insistăm, opt medici care fac concomitent şi urgenţă şi SMURD nu au cum să mulţumească populaţia", a declarat ministrul.

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

   

1 comentariu

  • Link la comentariu Pelmus Elena Duminică, 31 Martie 2019 14:38 postat de Pelmus Elena

    Un jeg penal pe hol la morga cafea pe pereti muci praf pleci hde acolo infectat sigur. O mafie a serviciilor de pompe funebre te asteapta la intrarea la informatii intrebi unde e morga si iti baga pe gat intai firma de servicii funerarii care iti ia buletinul si se ocupa de tot dar si chitanta e pe jumatate platesti 1900roni primesti chitanta pe 1200 roni.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.