Luni, 01 Aprilie 2019 13:34

Ministrul Sănătății va propune retragerea acreditării pentru spitalele județene din Ploiești și Târgu Jiu

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De luni se simt efectele controalelor inopinate făcute de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, săptămâna trecută, la spitalele de urgență din Târgu Jiu și Ploiești. Oficialul a anunțat, în această dimineață, că va propune Autorităţii Naţionale pentru Management al Calităţii în Sănătate retragerea acreditării spitalelor celor două unități sanitare.

"Este apanajul Agenţiei pentru Managementul Calităţii în Sănătate. Voi face o informare către agenţie vizavi de neregularităţile pe care le-am constat vizitând spitalul, o parte din secţiile spitalului, şi sunt convinsă că vor lua măsurile care se impun referitor la anumiţi indicatori care posibil în momentul evaluării să fie conformi, nu mai sunt. Ministrul Sănătăţii nu poate să ceară imperativ, poate să propună. Asta am să fac", a afirmat Sorina Pintea luni dimineață, potrivit Agerpres.

Prezent la conferinţa "Gravele probleme din sănătate. Cât de bolnav este sistemul", ministrul a explicat că retragerea acreditării în cele două cazuri înseamnă un nou proces de acreditare pentru cele două spitale.

Potrivit ministrului, nereguli au fost găsite și la Spitalul Judeţean Braşov, care a fost amendat cu 20.000 de lei, la care se adaugă 10.000 de lei amenzi pentru medicii şi asistenţii din unitatea medicală.

"Nu a fost un exerciţiu de imagine şi nu va fi pentru că voi face în continuare acest lucru. Pur şi simplu m-am săturat să fie arătate cu degetul doar autorităţile, pentru că până la urmă fiecare dintre noi suntem parte a acestui sistem. Sistemul nu este ceva abstract la care ne uităm şi spunem că nu merge, suntem noi, fiecare. (...) Nici următoarele incursiuni nu vor fi un exerciţiu de imagine, pentru că încă am unele semnale negative din anumite zone", a arătat Pintea, citată de Agerpres.

Ea a spus că în timpul controalelor a întâlnit "blazare" şi faptul că este "bine şi aşa".

Ministrul a precizat că ar "merge spre a sancţiona" furnizorii care nu oferă serviciile medicale la care s-au angajat.

"Vom finanţa aparatură medicală acolo unde ea va fi folosită, unde avem profesionişti care să o folosească, pentru că ştiţi foarte bine că încă există aparatură în cutii în spitale", a afirmat Pintea.

Măsurile anunțate de ministrul Sănătății vin după ce aceasta a efectuat controale neanunțate în unitățile sanitare. La Ploiești a ajuns vineri, în jurul orei 24.00, iar ulterior controlului a declarat că aici a găsit mizerie și aglomerație în unele secții.

Citiți și:  Ministrul Sănătății, după controlul inopinat de azi-noapte, la Spitalul Județean din Ploiești: "Am găsit MIZERIE. Mi-e greu să cred că nu aveți infecții, nu le raportați"

Citiți și:  Adrian Dobre folosește mizeria găsită la Spitalul Județean ca argument în favoarea proiectului său de campanie

Sursa foto: stiripesurse.ro

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.