Luni, 01 Aprilie 2019 14:15

VIDEO | Primele măsuri anunţate de directorul de la Spitalul Judeţean din Ploieşti după controlul ministrului Sănătăţii

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un control neanunţat efectuat la finalul săptămânii trecute de ministrul Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti a scos la iveală noi nereguli la nivelul celei mai mari unităţi medicale din Prahova. După această vizită, rămaşi să-şi lingă rănile, reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova şi ai spitalului promit măsuri de urgenţă, pentru îmbunătăţirea activităţii.

Directorul Spitalului Judeţean, Marius Niculescu, a declarat luni pentru "Telegrama" că a fost convocată o şedinţă a Consiliului Director, care să analizeze situaţia din unitatea medicală. Accentul se va pune pe secţiile Cardiologie şi Neurochirurgie şi pe Unitatea de Primiri Urgenţe, cele pe unde a trecut ministrul în noaptea de vineri spre sâmbătă şi unde Sorina Pintea a reclamat nereguli, inclusiv în privinţa curăţeniei şi materialelor sanitare folosite. O altă măsură post-control propusă de managerul unităţii medicale, mai degrabă birocratică, va viza modificarea formularelor folosite pentru inspectarea activităţii personalului de la curăţenie, acolo unde să apară în plus şi o secţiune în care persoanele care au făcut verificările să poată nota eventuale obiecţiuni. În apărarea unităţii pe care o conduce, Marius Niculescu mai spune că există un ritm alarmant de degradare a secţiilor proaspăt reabilitate, lucru pus pe seama personalului, dar în special a unei părţi din pacienţi şi aparţinători.

Totodată, acuzată şi că nu şi-a gestionat corespunzător situaţia personalului medical şi auxiliar, conducerea mai argumentează că a organizat în ultima perioadă numeroase concursuri, însă cu greu a reuşit să selecteze candidaţi pricepuţi, exemplificând cu un concurs pentru circa 30 de posturi de asistente medicale, pentru care s-au prezentat 120 de doritoare, însă numai 15 au dovedit că merită angajarea.

MAI MULTE DETALII AICI:

Ministrul Sănătății, după controlul la Județean: "Am găsit MIZERIE. Mi-e greu să cred că nu aveți infecții, nu le raportați"

Anunțul președintelui CJ Prahova, în urma controlului ministrului Sănătății la Spitalul Județean din Ploiești

"Noi am convocat în regim de urgenţă o şedinţă de Comitet Director, şi cu responsabilul pe compartimentul de prevenire şi control al infecţiilor nozocomiale, urmând să facem o încadrare juridică a celor constatate, în sensul de a stabili persoanele care nu au dus la îndeplinire responsabilităţile", ne-a declarat Marius Niculescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Separat, conducerea Consiliului Judeţean Prahova, instituţia care are în subordine spitalul, a anunţat că a convocat o şedinţă de urgenţă cu directorii din unitatea medicală, fiind de aşteptat ca zilele acestea să vedem şi o şedinţă a Consiliului de Administraţie.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Ministrul Sănătății va propune retragerea acreditării pentru spitalele județene din Ploiești și Târgu Jiu

Adrian Dobre folosește mizeria găsită la Spitalul Județean ca argument în favoarea proiectului său de campanie

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.