Marți, 16 Aprilie 2019 13:59

GlaxoSmithKline și partenerii săi anunță lansarea producției unui vaccin pentru malarie

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După mai mult de trei decenii de muncă şi investiţii de aproape 1 miliard de dolari, GlaxoSmithKline şi partenerii săi sunt pregătiţi să lanseze un vaccin pentru malarie, boala care se contactează de la ţânţari şi omoară aproape jumătate de milion de persoane în fiecare an, potrivit Bloomberg, citată de businessmagazin.ro.
Vaccinul este dezvoltat împreună cu organizaţia non-profit PATH, iar anunţul acesta marchează un moment de referinţă în lupta omenirii cu boala.
Potrivit sursei citate, varianta actuală este un pionier în piaţa farmaceutică şi încă departe de a avea succes în toate cazurile de utilizare, rezultatele testelor de până acum au demonstând că vaccinul a vindecat patru din zece cazuri.
Luna aceasta, companiile GlaxoSmithKline şi partenerii săi dau startul unui program pilot în Africa pentru a duce acest vaccin la scară largă, ceea ce are potenţialul de a salva zeci de mii de copii, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
După ce numărul cazurilor a scăzut de la an la an, în ultima perioadă malaria pare că se întoarce. Pentru a avea totuşi un impact real, mai multe ţări ar trebi să participe cu bani pentru o acţiune de amploare.
„Mobilizarea finanţării pentru aceste probleme majore şi pentru aceste soluţii care nu vor cunoaşte o oportunitate comercială în viitor reprezintă o provocare şi va deveni o provocare şi mai mare”, a declarat Thomas Breuer, chief medical officer, în cadrul diviziei de vaccinuri a Glaxo, potrivit sursei citate.

Imagine cu caracter ilustrativ.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.