Miercuri, 24 Aprilie 2019 09:53

Al doilea deces cauzat de meningită. Victima este o adolescentă din Vaslui

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O adolescenta în vârstă de 15 ani din Vaslui, suspectă de meningită meningococică, a murit, a anunțat directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.  "A fost internată în stare foarte gravă, în cursul zilei de astăzi (marţi, n.r), cu o infecţie cu o evoluţie devastatoare, stare generală foarte gravă, a decedat în urmă cu o oră", a declarat, marți seară, pentru Mediafax, Carmen Dorobăţ.

Pacienta a ajuns la Spitalul din Vaslui luni după-amiaza, iar în timpul nopţii starea ei s-a agravat. Ulterior, a fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, luni, că deocamdată nu se impune introducerea obligatorie a vaccinării împotriva meningitei.

Cazul adolescentei din Vaslui este al doilea deces înregistrat în decurs de câteva zile, după cel al elevei de la Colegiul "Gheorghe Lazăr" din Capitală, apărut săptămâna trecută.

Un alt caz a apărut la o adolescentă de 16 ani, din Botoșani, iar acesta a alertat și autoritățile din Europa, întrucât fata abia se întorsese din Italia.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, explica, zilele trecute, cu privire la meningită, că „în România se înregistrează în fiecare an câteva zeci de cazuri. Ultima statistică, din 2017, arată că au fost 63 de cazuri și 13 decese, deci numărul de decese e destul de mare, 20% din totalul cazurilor înregistrate”. Acesta sublinia că infecția meningococică „afectează mai ales adolescenții, tinerii, în acest interval de timp, la sfârșitul iernii, începutul primăverii", lucru documentat în statisticile organizațiilor internaționale.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.