Joi, 25 Aprilie 2019 12:57

Protecție pentru pacienții care merg la privat. A fost adoptată ordonanța privind coplata

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgență pentru completarea art. 230 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, un act normativ care aduce prevederi noi pentru protecția pacientului care accesează serviciile medicale furnizate de clinicile private.

"Asigurații care optează să beneficieze de unele servicii medicale acordate de furnizorii privați care încheie contracte cu casele de asigurări de sănătate, în regim de spitalizare continuă, ambulatoriu clinic de specialitate și ambulatoriu paraclinic, vor putea plăti doar o diferență dintre tarifele serviciilor medicale acordate de furnizorii privați și tarifele suportate din bugetul Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate decontate de casele de asigurări de sănătate. De asemenea, documentul prevede informarea corectă a pacienților prin afișarea, pe pagina de internet a furnizorilor privați de servicii medicale a costului acestei diferențe suportate prin contribuție personală care se va putea plăti în mod direct de către asigurați cu acordul prealabil în scris al acestora", au explicat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Prin Contractul-cadru, se vor stabili serviciile medicale, modalitatea şi condiţiile acordării acestora, precum și procedura de stabilire a nivelului contribuției personale.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.