Miercuri, 08 Mai 2019 09:06

Ministrul Sănătății, despre revolta stârnită de propunerea privind dublarea amenzilor în spitale: "Cred că suntem un popor de infractori. În momentul în care se măresc amenzile, protestăm"

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a participat, zilele trecute, la o dezbatere în care a făcut referire și la proiectul publicat recent, care prevede dublarea amenzilor pentru persoane fizice și juridice, în cazul nerespectării normelor din domeniul sănătății publice. Aceasta s-a arătat revoltată de faptul că au existat obiecții referitoare la înăsprirea sancțiunilor.

"Am publicat pe site-ul Ministerului Sănătății modificarea amenzilor pentru măsuri ingienico-sanitare, pentru depășirea timpilor de staționare în UPU. Vă spun foarte sincer, m-a amuzat reacția unora de după și mă gândeam, sper să nu mă citeze nimeni, eu cred că suntem un popor de infractori. În momentul în care se măresc amenzile, protestăm. Păi dacă eu n-am de gând să încalc legea, de ce să fiu supărat că cresc amenzile?”, a spus ministrul, conform înregistrării publicate pe pagina evenimentului.

Așa cum a declarat și anterior, cu prilejul controalelor inopinate făcute la spitale din țară, Pintea și-a exprimat părerea că, "dacă nu există măsuri coercitive, nicio problemă nu se rezolvă. Și nu se referă doar la sesizarea organelor de cercetare penală, trebuie să fie ceva mai mult decât atât”, a spus Sorina Pintea.

Citiți și:  Ministerul Sănătății dublează amenzile prevăzute pentru unități și angajații acestora, la nerespectarea normelor din domeniul sănătății publice

Măsurile vin după ce controalele inopinate făcute de Sorina Pintea în mai multe spitale din țară au scos la iveală nereguli grave și abateri de la normele elementare din domeniul sănătății publice.

Inclusiv Spitalul Județean de Urgență Ploiești a fost vizat de asemenea verificări, la finalul lunii martie, controlul soldându-se cu demisia tuturor directorilor cele mai mari unități sanitare din județul Prahova.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.