Luni, 13 Mai 2019 12:30

Campania "Respir" - Campanie de informare cu privire la astm

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În condițiile în care în România trăiesc, conform Societăţii Române de Pneumologie, aproximativ 1.000.000 de pacienţi cu astm, Institutul pentru Dezvoltare în Sănătate şi Educaţie (IDSE) şi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) au lansat luni Campania "Respir", destinată informării şi educării cu privire la această afecțiune.

Potrivit AGERPRES, în cadrul campaniei sunt puse la dispoziţia celor interesați platforma de informare viatacuastm.ro şi broşura "Viaţa cu astm", unde specialiștii în domeniu au răspuns celor mai frecvente întrebări.

Acestei iniţiative se alătură şi Societatea Română de Pneumologie (SRP) şi Societatea Română de Alergologie şi Imunologie Clinică (SRAIC).

Statisticile europene consemnează faptul că între 30% şi 70% dintre pacienţii cu astm nu îşi administrează tratamentul prescris de medic pentru a trata inflamaţia căilor respiratorii şi a ţine afecţiunea sub control, supunându-se riscului ca pe termen lung afecţiunea să se agraveze.

Astmul este o afecţiune caracterizată prin episoade de agravare a inflamaţiei căilor respiratorii. În cazul unui pacient cu astm, căile respiratorii sunt sensibile şi hiper-reactive. Astfel, pacientul este nevoit să fie atent la o serie de factori declanşatori care pot fi alergeni acarienii din praf, polenul, părul de animale sau non-alergici precum fumatul sau frigul.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.