Joi, 16 Mai 2019 13:50

Patru angajate ale Maternității Giulești, infectate cu stafilococ. Încă o suspiciune anunțată, ieri, de Spitalul "Grigore Alexandrescu"

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat că patru angajate ale Maternităţii Giuleşti au fost depistate cu stafilococ pozitiv, în urma rezultatelor de la exudate, dar se aşteaptă şi cele de la probele trimise de la Institutul Cantacuzino, pentru a se stabili dacă există legătură cu îmbolnăvirea nou-născuţilor. De asemenea, patru probe sterile de apă au fost neconforme, a mai dezvăluit ministrul.

Verificările au fost demarate după ce, în ultimele săptămâni, cinci copii născuți la Giulești au ajuns internați în alte unități sanitare, dovedindu-se că erau infectați cu stafilococ auriu.

Chiar miercuri a apărut un posibil nou caz, al șaselea, un copil născut pe 22 aprilie, la Giulești, și internat la Spitalul Grigore Alexandrescu cu suspiciunea de infecţie cu stafilococ auriu, scrie Mediafax.

"Rezultatele au relevat patru probe pozitive de la exudate, în cazul unei moaşe care lucrează la blocul operator, două asistente de la salonul de nou-născuţi şi o infirmieră de la salonul de nou-născuţi. S-a depistat prezenţa stafilococului pozitiv în toate cele patru cazuri", a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, citat de stiripesurse.ro.

Ministrul a declarat că "echipa de control va aplica sancţiuni contravenţionale personalului medical şi va dispune măsuri de remediere a deficienţelor constatate, asta după ce vom avea rezultatele de la probele trimise la Institutul Cantacuzino. Pentru că este nevoie de această fenotipare; în prima fază s-a constatat că stafilococul găsit în exudatele nazale nu are legătură de cauzalitate cu stafilococul găsit la nou-născuţi. Dorim să verificăm şi să vedem întocmai dacă angajaţii se fac vinovaţi de îmbolnăvirea micuţilor".

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.