Joi, 23 Mai 2019 14:15

Guvernul va adopta programul "O comună, o ambulanţă"

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că, în şedinţa de Guvern de joi, vor fi adoptate două acte normative în domeniul Sănătăţii: programul ''O comună, o ambulanţă'' şi o serie de reglementări privind organizarea, funcţionarea şi finanţarea asistenţei medicale comunitare.

"O măsură pe care o luăm astăzi pentru sprijinirea comunităţilor locale este programul "O comună, o ambulanţă", prin care asigurăm servicii medicale de urgenţă în toate localităţile României. Adoptăm un mecanism de sprijin, prin care medicii de familie vor primi finanţare să achiziţioneze şi să doteze o ambulanţă pentru urgenţe. Este vorba despre o schemă de ajutor de până la 200.000 de euro pentru fiecare beneficiar, banii pot fi folosiţi atât pentru achiziţia şi dotarea ambulanţelor, cât şi pentru cheltuieli de întreţinere, plata salariilor şi pentru dotarea cabinetelor medicale. Programul se va aplica în perioada 2019 - 2020 şi va avea un buget total de 2,5 miliarde lei", a declarat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern, potrivit AGERPRES.

Ea a adăugat că pentru a veni în sprijinul asistenţei medicale comunitare vor fi adoptate joi reglementări detaliate privind organizarea, funcţionarea şi finanţarea acestei activităţi.

Sursă foto B1.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.