Vineri, 24 Mai 2019 15:35

411 certificate de conformitate eliberate pentru medicii care doresc să profeseze în străinătate

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

411 certificate de conformitate pentru medicii care doresc să profeseze în străinătate au fost eliberate de la începutul anului până în prezent, a anunțat joi ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

"Ca să poţi profesa în străinătate este nevoie de certificate de conformitate. În 2010 au fost eliberate 7.829 de certificate de conformitate. În 2011 - 5.674, în anul 2017 - 2.794, iar în 2018 - 2.312. Anul acesta, până acum, au fost eliberate 411 certificate de conformitate. (...) De menţionat că nu toţi cei care ridică aceste certificate merg să profeseze, dar este singurul barometru pe care îl avem în acest moment. Eu cred că nu vom depăşi 1.300, hai să facem o estimare până la sfârşitul anului, pentru că s-au majorat salariile, dar anul acesta dotăm cu echipamente medicale sau cel puţin încercăm să acoperim o parte din nevoile pe care România le are", spune Sorina Pintea, potrivit Agerpres.
Ministrul Sănătății a subliniat că îşi doreşte ca un număr cât mai mare de medici să revină acasă: "Ne dorim să revină cât mai mulţi, dar ne dorim să plece cât mai puţini, practic aici este balanţa. Şi cred că cifrele vorbesc de la sine - 411 certificate de conformitate cerute până în acest moment mie mi se pare foarte puţin şi un câştig pentru România."

Sursă foto Realitatea.net.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.