Luni, 27 Mai 2019 15:12

Sindromul ''burnout'' - inclus de OMS în Clasificarea internaţională a maladiilor

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindromul ''burnout'', tradus prin ''epuizare profesională'', a fost inclus în Clasificarea internaţională a maladiilor a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care serveşte drept bază pentru stabilirea tendinţelor şi statisticilor în domeniul sanitar, relatează luni AFP, citată de AGERPRES.

Clasificarea internaţională a maladiilor, compilată de OMS, se bazează pe constatările experţilor din domeniul sanitar din întreaga lume. Lista a fost adoptată de statele membre ale OMS, reunite în perioada 20 mai - 28 mai la Geneva.
''Aceasta este prima oară'' când burnout-ul este inclus în clasificare, a anunţat luni în faţa jurnaliştilor un purtător de cuvânt al OMS, Tarik Jasarevic.

Burnout-ul, inclus în secţiunea consacrată "problemelor asociate'' ocupării forţei de muncă sau şomajului, a primit numele de cod QD85. Această problemă este descrisă ca "un sindrom (...) ce rezultă din stresul cronic la locul de muncă care nu a fost gestionat cu succes'' şi care se caracterizează prin trei elemente: "o senzaţie de epuizare", "cinism sau sentimente negative asociate muncii'' şi "o eficienţă profesională redusă".
Registrul OMS precizează că burnout-ul "se referă în mod specific la fenomene asociate contextului profesional şi nu ar trebui să fie utilizat pentru a descrie experienţele din alte domenii ale vieţii".

Sursă foto selectnews.ro

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.