Marți, 28 Mai 2019 15:48

Sindromul ''burnout'' încă nu a fost recunoscut ca maladie de către OMS

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră că sindromul "burnout" este "un fenomen asociat muncii" şi nu o maladie, a declarat marţi un purtător de cuvânt al instituţiei, aducând astfel precizări suplimentare în urma unui anunţ făcut luni de această agenţie specializată din cadrul ONU, informează AFP, citat de AGERPRES.

OMS anunţase luni că burnout, un concept adeseori tradus prin "epuizare profesională", a fost inclus în noua sa Clasificare internaţională a maladiilor, care serveşte drept bază pentru stabilirea tendinţelor şi a statisticilor în domeniul sanitar.

Însă marţi, un purtător de cuvânt al instituţiei a adus o corectură acelui anunţ, precizând că burnout era deja inclus în clasificarea precedentă, la capitolul "Factori care influenţează starea de sănătate".

"Includerea în acest capitol înseamnă tocmai faptul că burnout nu este conceptualizat ca o afecţiune medicală, ci mai degrabă ca un fenomen asociat muncii", a precizat acelaşi purtător de cuvânt într-o notă explicativă adresată companiilor mass-media.

El a precizat că doar definiţia burnout "a fost modificată prin prisma cercetărilor actuale".

Sursă foto selectnews.ro

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.