Joi, 30 Mai 2019 09:52

Electrocardiograme gratuite, în luna iunie, pentru prahoveni. Clinicile Ritmico Ploiești intră în campania de screening cardiac

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Clinicile Ritmico Ploiești anunță că luna viitoare vor derula un program de screening cardiac în cadrul căruia pacienții din județ vor beneficia, timp de o lună, de electrocardiograme gratuite.

"Locuitorii județului Prahova vor putea face electrocardiograme gratuite timp de o lună, pentru a depista bolile de inimă. Programul de screening este oferit de Clinica Ritmico Ploiești, parte a primei rețele naționale de clinici private axate exclusiv pe investigarea și diagnosticul afecțiunilor cardiovasculare", au explicat reprezentanții rețelei.

Ideea campaniei a pornit de la faptul că țara noastră se află pe primele locuri în Europa în ce privește mortalitatea cauzată de bolile de inimă. Aproximativ 60% dintre decesele de la noi din țară sunt provocate de afecțiunile cardiovasculare nedescoperite și netratate la timp. În acest context, rețeaua Clinicile Ritmico a lansat anul trecut programul de screening cardiac gratuit pentru locuitorii județelor în care activează.

Clinica Ritmico Ploiești are un cabinet pentru evaluări cardiologice și dopplere arteriale și vasculare, o sală de tratament și un cabinet pentru test de efort și va funcționa în Strada Gheorghe Doja nr. 23, bl. 34 F, Parter. Clinica dispune de dotări pentru toate tipurile de investigații pentru diagnosticarea afecțiunilor cardiovasculare: ecografie cardiacă, ecografie transesofagiană, ecografie doppler vasculară și arterială, ecografie doppler carotidiană, electrocardiogramă, monitorizare holter EKG, monitorizare holter TA și test de efort. Pacienții vor beneficia de expertiza unora dintre cei mai bine cotați medici din București, precum dr. Raluca Naidin, dr. Radu Brezeanu sau dr. Irina Istrate. Consultațiile și investigațiile se vor putea face în baza unei programări telefonice la numărul de call-center 021.9966.

Reprezentanții rețelei menționează că, până în prezent, au beneficiat de screening cardiac gratuit locuitorii din Giurgiu, Focșani,  Constanța și Buzău. Rezultatele programelor de screening desfășurate în aceste județe arată că între 30% și 40% dintre cei testați sufereau de afecțiuni cardiace care au necesitat investigații ulterioare și tratament. Printre cele mai des întâlnite afecțiuni depistate se numără hipertensiunea arterială, aritmiile cardiace și bolile ischemice. Acestea apar,  din cauza unor factori de risc determinai de stilului de viață:  dietele alimentare dezechilibrate, consumul de sare și grăsimi saturate, consumul băuturilor alcoolice, fumatul și sedentarismul. În plus, în România, mulți dintre pacienții cu boli de inimă nu merg suficient de devreme și de des la medic.

Rețeaua Clinicile RITMICO face parte din planul de investiții al Spitalului Monza și Centrele ARES. În următorii cinci ani vor fi investiți peste 4,5 milioane de euro în această rețea de clinici-butic, axată pe investigarea și diagnosticul afecțiunilor cardiovasculare. Până la finalul anului 2023 vor fi înființate cel puțin 30 de clinici în orașe mici și medii, unde accesul la investigații de specialitate este redus. Investiția în fiecare clinică este de aproximativ 120-150.000 de euro.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.