Joi, 30 Mai 2019 14:28

Ziua Mondială fără Tutun - Unul din cinci fumători ignoră că tutunul cauzează cancer (OMS)

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unul din cinci fumători din întreaga lume nu ştie că tutunul este principala cauză a cancerului de plămâni, un fapt care a determinat anul acesta Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să reamintească riscul pe care îl constituie acest viciu pentru sistemul respirator, relatează joi EFE, citată de AGERPRES.

"Nu lăsa tutunul să te priveze de respiraţie", este sloganul propus de OMS pentru a marca, la 31 mai, Ziua Mondială fără Tutun. Sloganul este însoţit de afişe elocvente care arată un plămân închis într-un borcan plin cu fum şi mucuri de ţigări, sau corpul uman afectat de leziuni provocate de tabagism.

Circa 3,3 dintre cele 8 milioane de decese anual legate de tabagism sunt provocate de afecţiunile sistemului pulmonar, a reamintit la o conferinţă de presă medicul Vinayak Prasad, directorul Departamentului de Prevenire a Bolilor Neinfecţioase din cadrul OMS.

Anul acesta OMS a reînnoit apelul ca ţările să-şi întărească lupta împotriva tabagismului prin aplicarea convenţiei adoptate în 2003 pentru controlarea acestuia şi să adopte măsuri precum creşterea taxelor asupra tutunului care s-a dovedit a fi o măsură bună pentru a reduce cererea.

Sursă foto www.who.int.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.