Miercuri, 19 Iunie 2019 13:24

RASCI: E nevoie urgentă de prevederi clare privind atestarea compoziţiei şi calităţii suplimentelor alimentare

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociaţia Română a Producătorilor de medicamente fără prescripţie (RASCI) susţine că este necesar "un cadru legislativ coerent" care să reglementeze unitar toate produsele clasificate drept suplimente alimentare şi afirmă că cel actual este incomplet, "fapt care îl pune în pericol în primul rând pe consumator".

Potrivit AGERPRES, RASCI consideră că siguranţa consumatorului român este pusă în pericol de către forma actuală a proiectului de lege care doreşte să reglementeze suplimentele alimentare.

"RASCI, asociaţia reprezentativă pentru segmentul de medicamente fără prescripţie medicală, suplimente alimentare şi dispozitive medicale pentru îngrijire personală, trage un nou semnal de alarmă asupra necesităţii existenţei unui cadru legislativ coerent care să reglementeze unitar toate produsele clasificate drept suplimente alimentare. Cadrul legislativ actual este incomplet, fapt care îl pune în pericol în primul rând pe consumator. E nevoie urgentă de nişte prevederi clare privind obligativitatea atestării compoziţiei şi calităţii tuturor suplimentelor alimentare ce intră pe piaţa din România", afirmă RASCI într-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, sunt necesare un cadru legislativ transparent şi predictibil şi o legislaţie "mult mai clară", care să nu lase loc nici unei interpretări.
Totodată, RASCI susţine că o altă zonă care are nevoie de un cadru legislativ clar şi unitar este publicitatea la suplimente alimentare.

Sursă foto roaliment.ro.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.