Vineri, 21 Iunie 2019 13:43

Ministerul Sănătății cumpără Cisplatin și Asparaginase, medicamente esențiale pentru bolnavii de cancer

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

​300 de cutii de Asparaginase urmează să ajungă în țară săptămâna viitoare, după ce s-a aprobat achiziția medicamentului în baza unei autorizații de nevoi speciale, anunța Ministerul Sănătății.
De asemenea, 40.000 de fiole de Cisplatin urmează să fie achiziționate în perioada următoare. Cisplatin și Asparaginase sunt medicamente esențiale în tratamentul bolnavilor de cancer și lipsesc frecvent de pe piața din România, de câțiva ani.

"Până la finalul acestei săptămâni va fi publicat în Monitorul Oficial Ordinul de ministru pentru schimbarea CIM (codul individual al Medicamentului) a produsului Cisplatin, si urmează să fie achizitionate 40.000 de fiole. De asemenea, produsul Asparaginase are preț aprobat pentru achiziția în baza unei Autorizatii de Nevoi Speciale, urmând să intre în țară 300 de cutii săptămâna viitoare", a anunțat Ministerul Sănătății, potrivit HotNews.

Reprezentanții Ministerului Sănătății precizează că "pentru a putea asigura necesarul de medicamente pentru tratamentul pacienților, fiecare unitate sanitară trebuie să transmită la Ministerul Sănătății informații cu privire la medicamentele care lipsesc în tratamentul bolnavilor, inclusiv cantitățile necesare".

Sursă foto HotNews.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.