Luni, 24 Iunie 2019 13:39

Ovidiu Bojor și Gheorghe Mencinicopschi vorbesc pe 27 iunie, la Ploiești, despre "Hrană sănătoasă, pentru trup, minte și suflet"

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Muzeul de Științe ale Naturii găzduiește joi, pe 27 iunie, la Palatul Culturii, conferința "Hrană sănătoasă, pentru trup, minte și suflet", la care și-au anunțat prezenț, în calitate de invitați special, Ovidiu Bojor și Gheorghe Mencinicopschi. Moderatorul evenimentului va fi Maria Timuc.

Cei doi invitați își vor lansa, cu acest prilej, la Ploiești, cărțile  „Crezi că știi să trăiești? Alimentația și longevitatea. O nouă abordare holistică”, Editura Dharana (autor prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi), respectiv „Pledoarie pentru viață sănătoasă” și „Ghidul plantelor medicinale de la A la Z”, Editura Dharana (autor acad. Dr. Ovidiu Bojor).

"Tema conferinței pleacă de la informații și concluzii deosebite pe care le aduce în prim plan prof. Mencinicopschi într-o carte, diferită de cele pe care le-a scris domnia sa, cu titlul: «Crezi că știi să trăiești? Alimentația și longevitatea. O nouă abordare holistică», Editura Dharana . În prima parte a cărții autorul descrie structura informațională a Universului, bazându-se pe informații și argumente din domenii ale științei, precum genetică, fizică cuantică, psihologie, neuroștiințe etc, pe care le corelează cu religia și cunoașterea harică, provenită din Biblie și din scrierile unor mari sfinți. La baza Vieții în Univers stă Informația Divină, inteligentă, spune prof. Menci, iar informația aceasta este evident prezentă în toate formele existente, începând cu planetele, animalele, omul și terminând cu alimentele vii, care hrănesc cu adevărat viața, trupurile, dar și sufletele noastre. Prof. Mencinicopschi rescrie, în această carte, ecuația lui Einstein, arătând că Informația Divină este cărămida vieții materiale. De asemenea, prof. Mencinicopschi ne va vorbi despre cum ne putem prelungi viața și cum ne putem păstra sănătatea fizică, mentală, emoțională, dar și spirituală în condițiile în care alimentele culturale, goale de informație divină, ne poluează, ne îmbolnăvesc și ne afectează viețile.

Unul dintre conceptele cele mai interesante pe care le-a abordat prof. Mencinicopschi în cartea «Crezi că știi să trăiești?» este «coeficientul de inteligență spirituală». Oamenii au luat în calcul până acum inteligența intelectuală și pe cea emoțională, ignorând nevoia esențială a sufletului și aspirația sa către divin, deși aceasta ar trebui să fie pe primul loc în preocupările oamenilor. Inteligența spirituală se dezvoltă prin experiențele vieții, uneori prin cele mai dramatice dintre ele. Experiența prof. Mencinicopschi în timpul închisorii este sintetizată în cartea pe care o lansăm, scrisă chiar în acea perioadă și actualizată recent, printr-o Rugăciune cu un mesaj cutremurător ", scriu organizatorii.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.