Marți, 25 Iunie 2019 15:03

Mutări la Spitalul Judeţean din Ploieşti, înainte de lansarea proiectului de extindere a UPU. Vezi când încep lucrările!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lucrările la proiectul european de extindere şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Ploieşti urmează să înceapă la finalul acestei veri, cu un termen de execuţie de 18 luni. Până atunci, o parte din UPU urmează să fie relocată, în locul ambulatoriului, care la rândul său va fi mutat temporar şi ar urma să fie modernizat din fonduri europene.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a precizat că în acest moment se lucrează la documentaţia tehnică, firma contractată pentru proiectare şi execuţie fiind la etapa de obţinere a avizelor de la Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul de Stat în Construcţii. Conform înţelegerii, proiectul tehnic ar urma să fie predat spre finalul lunii iulie, iar lucrările propriu-zise vor începe "la finalul lunii august sau începutul lui septembrie", a mai anunţat preşedintele CJ Prahova. Proiectul vizează, în linii mari, extinderea actualei clădiri din faţa spitalului, în care funcţionează Unitatea de Primiri Urgenţe, aducerea de aparatură medicală nouă şi crearea unui nou acces pentru ambulanţe şi unor fluxuri noi, cu tot cu o zonă de triaj a cazurilor.

Contractul are o valoare, rezultată în urma licitaţiei, de aproximativ 18 milioane de lei, suportată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean şi dintr-o finanţare nerambursabilă de la UE. Durata lucrărilor va fi de 18 luni, calculată din momentul semnării ordinului de începere, au mai anunţat autorităţile prahovene.

Până la emiterea lui, e nevoie de "permutări" la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Astfel, pentru asigurarea frontului de lucru, în condiţiile în care e nevoie de lucrări de amploare la actualul imobil, o bună parte din UPU se va muta, pe durata lucrărilor, în zona de ambulatoriu a unităţii medicale. Mai departe, ambulatoriul va fi la rândul său mutat, în sediul secundar de pe strada Buna-Vestire, într-o clădire consolidată acum câţiva ani.

MAI MULTE DETALII AICI:

Finanţare de la UE la Spitalul Judeţean din Ploieşti, pentru extinderea şi dotarea UPU

E posibil ca mutarea cabinetelor medicale să dureze ceva mai mult, în contextul în care CJ Prahova a depus un proiect european şi pentru modernizarea ambulatoriului de la Spitalul Judeţean. Acesta are o valoare de aproximativ 7 milioane de lei, un pic mai mare decât proiectul european pentru modernizarea ambulatoriului de la Maternitatea Ploieşti. Ambele sunt în etapa de evaluare la ADR Sud-Muntenia.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.