Miercuri, 21 August 2019 13:42

S-a redeschis secția de Ortopedie Pediatrică de la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu"

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Sănătății a anunțat, miercuri, redeschiderea secției de Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Copii „Grigore Alexandrescu”, după modernizarea acestei printr-o investiție de 6.000.000 de lei. Banii au fost alocați de MS, pentru dotări cu aparatură medicală.

„Spitalul Grigore Alexandrescu este una din cele 6 unități de Urgență din București. Secția de ortopedie  pediatrica si blocul operator au fost modernizate si complet retehnologizate. Au fost cumpărate mese noi in blocul operator, versatile, care pot fi utilizate și pentru adulți în cazuri de calamitate. A fost schimbat complet sistemul de iluminat și au fost achiziționate paturi noi, de ultimă generație, în toată secția. Sunt în procedură de achiziție și alte echipamente”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Bugetul total alocat modernizării este de 10 milioane de lei, iar Ministrul Sănătății a decis alocarea de fonduri suplimentare pentru dotarea spitalului,  în funcţie de proiectele imediate.

Citiți și: Ministerul Sănătății a alocat aproape 13 milioane de lei pentru achiziția de aparatură la Spitalul Județean și Maternitatea Ploiești

Secția de Ortopedie Pediatrică asigură consultaţii pentru aproximativ 10.000 pacienţi în fiecare lună şi intervenţii chirurgicale pentru aproximativ 250-300 pacienţi în fiecare lună. Aceasta nu a mai fost modernizată din anul 1998.

Potrivit MS, "au fost schimbate toate cele 28 paturi ale secţiei. Paturile noi au dotare completă pentru rezolvarea cazurilor complexe de traumatologie ortopedică. Paturile asigură un confort deosebit pacienţilor fiind considerate cele mai sigure paturi de pe piaţa medicală. De asemenea, au fost schimbate toate cele 3 mese de operaţie din blocul operator. Cea mai veche dintre aceasta fiind din anul 1970. Mesele achiziţionate permit tratamentul oricărei afecţiunii ortopedice sau traumatice inclusiv pentru pacienţii din grupa de vârstă 16-18 ani. Mai mult, au fost schimbate cele 3 lămpi ale blocului operator ortopedie, lămpi ce depăşeau 20 de ani vechime. Noile lămpi permit atât o vizualizare perfectă indiferent de câmpul operator şi indiferent de durata operaţiei. În secţia de Ortopedie în mod frecvent se fac intervenţii chirurgicale căror durată depășeşte 6-8 ore. Toate lămpile de operaţie permit transmiterea în timp real a imaginilor către un centru pilot cu scop atât de supervizare a actului operator cât şi cu scop didactic. Tot pe secţia de ortopedie sunt în procedura de achiziţie un amplificator de imagine, un artroscop de ultima generaţie şi un sistem complet de neuromonitorizare ce vor permite creşterea gradului de complexitate a intervenţiilor chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale şi nu numai".

„În această toamnă vom vedea rezultatele alocărilor de fonduri pe care Ministerul Sănătății  le-a făcut în acest an la toate unitățile sanitare din țară. Ieri am fost la maternitatea din Brăila, astăzi suntem la spitalul de copii «Grigore Alexandrescu», mâine voi inaugura secția de ATI a spitalului de la Bistrița Năsăud complet modernizată cu fonduri de la bugetul de stat. Din păcate sunt şi unităţi care nu au demarat nicio procedura pentru achiziţia de aparatură”, a mai spus Sorina Pintea.

Citiți și: Ministrul Sănătății a anunțat finanțare de peste 32.000.000 de lei, pentru aparatură nouă în 11 spitale din Prahova

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.